drammen-helsepark

Møt oss på Innsikt 2022

Drammen Helsepark er en av partnerne bak Innsikt 2022. Du treffer oss på Bragernes torg under arrangementet onsdag 8. og torsdag 9. juni.

Bragernes torg skal fylles med utstillere og konferanser. Årets Innsikt er det andre i rekken. Bak står Næringsforeningen i Drammensregionen og partnere. Vi er av en dem.

– Innsikt er en viktig møteplass for næringslivet. Her møtes toneangivende bedrifter og offentlige aktører. Viktige saker om samfunnsutvikling, byutvikling og verdiskapning settes på kartet, sier daglig leder Gøril Bergh i Drammen Helsepark.

Arbeidene er startet

– Det er godt å være i gang med grunnarbeidene, sier Bergh. Hun planlegger åpning av første byggetrinn i 2025. Samme år åpnes det nye sykehuset på nabotomta.

– Vi skal etablere en samarbeidsarena for alle som setter pasienten i sentrum. Inn i helseparken ønskes aktører innenfor utdanning, forskning, lege- og helsetjenester, sykehotell og innovasjon og utvikling, sier Bergh.

Du kan treffe henne på utstillerplassen under arrangementet som starter 8:30 onsdag og varer til ettermiddagen torsdag.

Da kan du høre mer om status for helseparken. På Brakerøya er grunnarbeidene startet. Spunt er ferdigstilt for bygging av helseparkens ulike bygg.

Bygulv på 440 meter

Det skal settes opp syv bygg i en sammenhengende rekke på 440 meter langs sykehuset. På motsatt side er det direkte adgang til Brakerøya stasjon via en gangbro.

– Til helsebydelen på Brakerøya vil det komme over en halv million besøkende årlig. De skal finne gode tilbud på gateplan i helseparken, sier Bergh.

Visjonen er å etablere Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsutvikling innen helsesektoren.


Vår visjon er å skape Europas mest komplette helse- og omsorgsklynge for utdanning, forskning, behandling og næringsuvikling. Det nye sykehuset blir kraftsenteret i helseklyngen. Næringsliv, forskning og undervisning møtes for å utvikle fremtidens løsninger innen helse og omsorg nært sammen med pasientene. 

Hva er Drammen Helsepark?

Innovasjon og samhandling
En arena for samhandling innenfor behandling, utdanning, forskning og næring

Samler helseaktører
Samler private og offentlige aktører innen helse og omsorg

En ny helsebydel
85.000 kvm lokaler på Brakerøya ved siden av Nye Drammen Sykehus

Innflytting 2025
Første byggetrinn står klart sammen med sykehuset sommeren 2025

Hvorfor flytte til Drammen Helsepark?

Samhandling
Helseparken skal tilrettelegge for samhandling mellom helsetjenester og næringsaktører

Skreddersøm 
Topp moderne og ferdigtilpassede lokaler skal optimaliseres i samarbeid med leietakere

Bærekraft
Drammen Helsepark BREEAM-sertifiseres, og det skal tilrettelegges for bærekraft i alle ledd  

Stort kundegrunnlag
Leietakere vil dra nytte av beliggenheten rett ved Brakerøya stasjon og det nye sykehuset 

Flytte inn?

Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetur adipiscing elit.